You are here

Hitel információk

Befektetéssel kombinált hitel

Mialatt a hitelt törleszti, a konstrukció befektetési része Önnek kamatozik. Ön a banknak csak a kamatot fizeti, a tőkét a biztosító befekteti az Ön választása szerint különböző befektetési alapokba. A befektetés hozamát növeli a 30% adókedvezmény. Ezzel a konstrukcióval kétszer veheti fel a hitel összegét, egyszer a futamidő elején és egyszer a végén.

További cikkek>>

Devizathitelek kockázata

A devizahitelek pénzneme korábban jellemzően az USA-dollár volt, ma inkább euró vagy svájci frank, viszont a hitelt általában forintban törlesztjük, mivelhogy a jövedelmünk is forintban keletkezik. Így többnyire a hitel visszafizetése is forintban történik. Ugyanakkor több bank is lehetővé teszi, hogy a devizahitelt az ügyfél választásától függően devizában vagy forintban folyósítsák és törlesszék. A devizahitel összegét mindig devizában határozzák meg, annak kamatlába pedig általában alacsonyabb, mint a forinthitelek jelenlegi kamatai.

Hitel akciók

Ingatlan hitel, hitelkiváltás

  • Rendkívül alacsony kamatok, kamatkedvezmények a teljes futamidőre!
  • Akár az ingatlan értékének 95%-át megfinanszírozzuk!

Hitelkonstrukciók

Többféle hitelkonstrukció közül is választhatunk. Az alábbiakban áttekintjük a különböző lehetőségeket:

Önerő mértéke

A szükséges önerő mértéke hiteltípusonként változik.

BAR listás hitel

Hogyha felkerült a BAR listára (más néven KHR), legfontosabb, hogy minél előbb rendezze tartozását, mert később nehezebben fog hitelhez jutni. Másrészt nehezebb lesz visszafizetni a késedelmi kamattal (ami a normál kamatnál sokkal magasabb) terhelt tartozást. Valamint az a veszély is fenyeget, hogy a bank érvényesíti a jelzálogjogát, végrehajtás során elárverezik a lakásunkat.

Passzív BAR lista esetén több lehetőség is van hitelfelvételre. Passzív adós azt jelenti, hogy már rendezte a tartozását.

Subscribe to Hitel információk