You are here

Szabálytalanságok a Providentnél és az Athlonnál

Lezárta a Providentnél és az Athlonnál tartott vizsgálatát a pénzügyi felügyelet. Mindkét cégnél több szabálytalanságot is talált a PSZÁF, amely ezért az utóbbi társaságra másfél millió forintos bírságot is kiszabott.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) az Athlon Zrt.-nél folytatott célvizsgálat, illetve adatszolgáltatás alapján mai határozatában kötelezte a társaságot: 45 napon belül maradéktalanul feleljen meg a saját tőke minimális mértékére vonatkozó jogszabályoknak, s ennek keretében biztosítsa a megfelelő működési feltételeket az üzletileg megbízható, stabil tulajdonosi joggyakorlás érdekében. Az Athlonnak a továbbiakban napi adatszolgáltatást is teljesítenie kell.

A felügyelet kötelezte a társaságot: tegyen eleget a jogszabályi előírásoknak az előtörlesztés esetén alkalmazott hiteldíj számítása, kereskedelmi kommunikációjában a feltüntetett referencia THM számítása, a pénzügyi szolgáltatási tevékenység ügynök igénybevételével történő végzése, a számvitelre, a felügyeleti adatszolgáltatási kötelezettségére, s a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának megelőzésére és megakadályozására vonatkozó szabályzataiban.

A jogszabálysértések miatt a felügyelet másfélmillió forintos bírságot is kiszabott az Athlonra.
részletek: nol.hu

Hírek: