You are here

Osztrák hitel, mikor érdemes osztrák bankhoz fordulni?

Egyre több osztrák bank kiterjesztette hitelezési tevékenységét Magyarországra.

Megéri-e Ausztriába menni hitelért?

Több előnye is lehet az osztrák hitelnek, az egyik, hogy alacsonyabb kamatra adnak hitelt az osztrák bankok, mint ez itthon elérhető hitelek. A másik előny, hogy az osztrák bankok nem nézik a KHR listát, tehát aki bárlistára került, az is hozzájuthat hitelhez.

Másrészt sokszor rugalmasabb feltételekkel hiteleznek az osztrák bankok.
Viszont amit érdemes kiemelni, hogy általában csak a nagyobb értékű, jobb állapotú ingatlanokat fogadják el fedezetnek (természetesen ez bankfüggő).

Kinek éri meg az euróhitel?

Aki külföldön dolgozik vagy euróban kapja a jövedelmét, előnyösebb ugyanabban a devizában eladósodni, mert így kikerülhetjük az árfolyamkockázatot.

Mire kell odafigyelni az osztrák hitelnél?

A külföldi bankokra az adott ország jogszabályai érvényesek. Amennyiben bármilyen problémánk felmerül, csak külföldön tudunk jogorvoslattal élni. Az viszont bíztató, hogy az osztrák bankok sokkal rugalmasabbak az itthoni bankoknál.

Amit fontos kiemelni, hogy az osztrák hiteleknél jellemzően magasabbak a kezdeti költségek egy hazai hitellel szemben (közjegyző, ügyvédi díj, stb.).
Ezért érdemes alaposan megfontolni, mielőtt belevágunk a hitelfelvételbe és összehasonlítani a hazai hitel ajánlatokkal.

Hírek: