You are here

Jen alapú hitel a K&H-nál

Nagyon csábítónak tűnik első látásra a 0,99% akciós kamat, ezért érdemes utánaszámolni, hogy ez mennyire is éri meg.

Bármilyen hitelcélra igényelhető jen hitel, alacsony kamattal és alacsony törlesztőrészlettel. A Jen hitel felhasználható ingatlan vásárlásra, felújításra, korszerűsítésre, lakásvásárlásra, régebbi, elavult hitelek kiváltására. Bármikor átváltható az új jen hitel konstrukció CHF, EURO vagy Forint devizanemre, tehát nem csak fordulónapokon.

Mi az amire oda kell figyelni egy ilyen ajánlatnál?

Mert a kezdő, igen csábító ajánlat 6 hónap után már igencsak megemelkedik, mármint a törlesztőrészlet, ugyanis 4,8%-os szintre áll be ezután a jen hitel kamata. Mivel ez a "csak kamat" termék, tehát nem kell fizetni éves kezelési költséget, viszont elég rövidnek tűnik ez a kedvezmény, egy hosszabb (jellemzően 10-20 év) futamidőhöz képest.

Viszont előnyös, hogy nem kell fizetni semmilyen más kezdeti költséget (mondjuk egy hosszú futamidejű hitelnél úgyis a költségek jelentős részét a futamidő alatt fizeti meg az ügyfél) .
Igényelhető fix forint részletekkel is, ami annyit jelent hogy nem változik a jen hitel törlesztőrészlete 3 évig, ami nem jelenti azt, hogy ezzel elkerültük a deviza árfolyamkockázatot (extrém esetben az is elképzelhető, hogy a fix törlesztésű 3 év alatt nem hogy csökken, de nő a bank felé a tartozásunk a kedvezőtlen árfolyammozgások miatt). Viszont előnye, hogy biztosan tudunk számolni azzal, hogy mennyi lesz a törlesztőrészlet az első 3 évben.

Az új jen hitel konstukcióra áttérhetnek a bank jelenlegi ügyfelei is, mert ezt külön költségek nélkül megtehetik.
Más jen hitellel összehasonlítva láthatjuk, hogy minimális a különbség, mert az OTP-nél a 2. évtől egy 10 MFt-os 20 éves futamidejű lakáshitel havi részlete 70 600 Ft körül jön ki (kamat plusz kezelési költség évi 4,54%), mindezt a K&H Banknál 65 400 Ft (kamat 4,8%)-ért kapjuk meg.

Ha kíváncsi arra, hogy érdemes jen alapú hitelt felvenni, vagy van e ennél kedvezőbb kamatozású svájci frank alapú hitel, akkor vegye fel a kapcsolatot a szakértőnkkel:

Kapcsolat>>

Hitel igénylés>>

Hírek: