You are here

Ingatlan lízing


Az ingatlan lízing előnyei:

  • nagyon kedvező havi lízingdíjak

  • igényelhető forint és euró alapon
  • gyors lízingbírálat (maximum 4 hét)
  • nincs kezelési költség
  • 15.000.000 Ft-ig illetékmentes új ingatlan vásárlás esetén
  • pótfedezet bevonható (ha csak minimálbért tud igazolni)
  • előtörlesztési lehetőség
  • Amennyiben javítja a fizetőképességét, lehetőség van társlízingbevevő bevonásáraPélda ingatlan lízingre 15 millió Ft-os ingatlan vásárlás esetén, finanszírozás svájci frank alapon:

ÁFA-val ÁFA nélkül ÁFA
Havi lízingdíj (25 év futamidő) 88.284 Ft 85.264 Ft 3.019 Ft

Ugyanez lakáshitel esetén:
Havi törlesztőrészlet: 98.513 Ft

További előnyei az ingatlan lízingnek:

Ingatlan lízing esetén az ÁFÁt nem fizeti ki lakásvásárláskor, hanem kamatmentesen, a havi lízingdíjjal törleszti az államnak (nyílt végű lízing). A havi ÁFA törlesztés 3.019 Ft, ami egyfajta kamatmentes ÁFA finanszírozás.
Példa: egy 15 millió Ft-os új lakás esetén az ÁFA 2,5 millió Ft. Ha ezt is hitelből fizeti, akkor 25 év alatt majdnem a dupláját, 4,9 millió Ft-ot fizet, csak az ÁFA után.

Hogyha új építésű ingatlant vásárol, a jövedelem alapú ügyfél minősítés alapján az ingatlan piaci értékének 80%-a finanszírozható.
Sokkal kedvezőbb a hitelhez képest, mert alacsonyabb jövedelemre is magasabb értékű lakást tud vásárolni. Például egy 10 millió Ft-os ingatlan lízing esetén elég 110.000 Ft nettó jövedelmet igazolni.
Minimálbér esetén maximum 50 millió Ft-os ingatlan vásárolható, magas jövedelem esetén nincs ilyen korlátozás.

3 év után adhatja el a lízingbe vett ingatlant, ami azt jelenti, hogy Ön vevőkijelölési joggal rendelkezik. A lízing a hitelhez hasonlóan előtörleszthető, ha egy összegben kifizetné a fennálló tőketartozást, akkor van lehetőség végtörlesztésre, vagyis az Ön tulajdonába kerül az ingatlan.

Alacsony kezdeti költségek ingatlan lízingnél

Új ingatlan lízingelése esetén nem kell illetéket fizetni 15 millió Ft-ig, e felett is csak a 15 milliót meghaladó részre.
Alacsonyabb közjegyzői díjat kell csak fizetnie más jelzáloghitelekhez képest

További előnyök:

Csak pozitív bírálat esetén kell foglalót fizetnie
Nem kötelező életbiztosítást kötni

Vállalkozás adóelőnyei:

A mikro- és kisvállalkozások a lízingbe vett ingatlan után különböző költségeket számolhatnak el. A lízingszerződés megkötésekor egyszeri díjak lépnek fel: az értékbecslés díja, a közjegyzői díj, a folyósítási díj, a szerződéskötési díj, az illeték, illetve a helyszíni szemle díja. A lízingszerződés futamideje során pedig havi, rendszeresen elszámolható költségek jelentkeznek: a kamat és a kezelési költségek, valamint a lízingtárgy amortizációja, azaz értékcsökkenési leírása. E költségek elszámolása csökkenti a cégek adóalapját.

Cikkek: