You are here

Melyik a legjobb hitelkalkulátor?

A banki honlapokon található hitelkalkulátorok sokszor félrevezető információval szolgálnak, mert csak az első 6 hónapra érvényes kalkulációt adnak. Ugyanis sokszor „kifelejtik” a banki honlapokon található hitelkalkulátor-ból, hogy 6 hónap után mennyivel emelkedik meg a törlesztő részlet.

A bankok általában akciós kamattal csábítják be az ügyfeleket a bankba, de azt sokszor a banki ügyintézők is „elfelejtik” elmondani, hogy mennyi lesz 6 hónap után a törlesztő részlet. Egy 10-20 évig tartó jelzáloghitelnél nem mindegy, mennyit kell majd törleszteni a teljes futamidő alatt.

A banki hitelkalkulátor

A banki hitelkalkulátor alapján nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni. A bankban a hitelbírálat folyamán rengeteg szempontot figyelembe vesznek. Ez alapján fogja véglegesíteni a bank az ajánlatát, hogy milyen feltételekkel ad hitelt.

Tapasztaltam, hogy gyakran az ügyintézők sincsenek tisztában a saját bankjuk hitelezési feltételeivel. Többször előfordult, hogy az ügyintéző se tudta megmondani, hogy fog e kapni az ügyfél hitelt. Miután beadták a hitelkérelmet, utána derült ki, hogy visszadobták a hitelkérelmi anyagot. Pedig kellő körültekintéssel, egy másik banknál kedvezőbb feltételekkel juthatott volna hitelhez.

A mi munkamódszerünk viszont azon alapul, hogy az ügyféllel együttműködve a teljes banki kínálatból választjuk ki a számára legkedvezőbb megoldást.

Hitelkonstrukciók és hitel ajánlatok

Hitelkalkulátor

Cikkek: