You are here

Hitelkonstrukciók

Többféle hitelkonstrukció közül is választhatunk. Az alábbiakban áttekintjük a különböző lehetőségeket:

Az annuitásos hitel lényege, hogy egyenlő havi részleteket fizet az ügyfél. A bank tartja nyiván, hogy a törlesztőrészleten belül mennyi a kamat és mennyi a tőke törlesztés.

Életbiztosítással kombinált jelzáloghitel: a konstrukció lényege, hogy az ügyfél a banknak csak kamatot és kezelési költséget fizet, a tőkét azonban biztosítási díj formájában viszont a biztosítónak utalja, amely azt ügyfél által kiválasztott befektetési alapokban kamatoztatja.

Így, ha valaki jól váltogatja a lehetséges befektetési csomagokat, akkor a futamidő végére a tőke törlesztése mellett még megtakarítása is keletkezik. A konstrukció előnye, hogy a hitelfelvevő saját forrás bevonása nélkül spekulálhat nyereségre, valamint az életbiztosításhoz és a lakáshitelhez kapcsolódó adókedvezményt is igénybe veheti.

Lakás-takarékpénztárral is kombinálhatjuk a hitelünket, ebben az esetben 30%-os állami támogatást vehetünk igénybe. Választhatunk olyan konstrukciót is, hogy az első 8 évben 20%-al alacsonyabb törlesztőrészletet kell csak fizetnünk.

Az elérési biztosítással kombinált hitel egy speciális konstrukció, ami esetén a bank egy ingyenes portfolió biztosítást ad, ami azt jelenti, hogy haláleset esetén az örökösök helyett kifizeti a biztosító a teljes hiteltartozást.

Hiteligénylés