You are here

Hasznos információk

BAR lista lekérdezés

(bár ennek a listának ez a legismertebb neve, új neve: KHR)

A BAR lista rendszerében megtalálhatóak azoknak a természetes személy adata, aki bankokkal, hitelintézetekkel, és egyéb pénzügyi vállalkozásokkal kötött hitel- vagy hiteljellegű szerződését vagy készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználására irányuló szerződését megszegte. A rendszer negatív listás nyilvántartás, amelyre az ügyfelek csak abban az esetben kerülnek fel, ha a törvényben meghatározott feltételek szerinti vétségeket követnek el.

Földhivatal, tulajdoni lap

Földhivatali ügyintézés, hitel, lakáshitel igénylés esetén tulajdoni lapok beszerzése

Egy lakás megvásárlásnál az adásvételi szerződés megkötéséhez és a tulajdoni viszonyok tisztázásához elengedhetetlen egy tulajdoni lap beszerzése. Lakáshitel igénylés folyamán is kér a bank az értékbecsléshez egy hiteles tulajdoni lapot. A földhivatalban tudjuk elintézni a jelzálog bejegyzést is.

Hitel kiváltás

Drága, régi hitelét váltsa ki kedvezőbbre!

Naprakészen követjük az új hitelkonstrukciókat, ezért kínáljuk Önnek a legjobb hitelkonstrukciót. A hitelpiac folyamatosan fejlődik, emiatt előfordulhat, hogy feleslegesen fizet egy jóval drágább hitelt.

1996. évi CXII. törvény a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról

(KHR = BAR lista, bankközi adóslista, banki feketelista)

XX/A. Fejezet
A központi hitelinformációs rendszer
130/A. § (1) A központi hitelinformációs rendszer (a továbbiakban: KHR) olyan zárt rendszerű adatbázis, amelynek célja a hitelképesség differenciáltabb megítélésének és ezáltal a hitelezésnek szélesebb körű lehetővé tétele, valamint a referenciaadat-szolgáltatók biztonságosabb működése érdekében a hitelezési kockázat csökkentésének elősegítése.

Amit az adósnyilvántartásról tudni kell!

Az adósnyilvántartás, azaz a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) (korábbi nevén a Bankközi Adós- és Hitelinformációs Rendszer - BAR) a következők szerint működik.

A KHR két részre tagolódik, a vállalkozói nyilvántartásra és a lakossági nyilvántartásra.

BAR lista és a Központi Hitelinformációs Rendszer

A Központi Hitelinformációs Rendszer (a továbbiakban: KHR) a korábbi Bankközi Adós- és Hitelinformációs Rendszer (BAR) új elnevezése.
Akkor kerülhet fel egy adós a BAR listára, ha a pénzintézet felé vállalt fizetési kötelezettségnek nem tesz eleget, és a tartozásának összege meghaladja a késedelem időpontjában a havi minimálbért, és ez a késedelem legalább 90 napon keresztül fennáll.

Kérdések és válaszok a lízingről

Mi a lakás lízing?

-A már ismert hiteltermékekhez képest kedvezőbb kockázati feltételekkel igénybe vehető termék, ha valaki új lakáshoz akar jutni. Az előnyei, hogy új lakás esetén kedvező havi díjak, megfelelő jövedelemmel, akár önerő nélkül is hozzá lehet jutni és enyhébb a jövedelemvizsgálat.

APEH tájékoztató a számlakibocsátók nyilvántartásáról

Lakáscélú állami támogatás igénybevétele kapcsán a számlakibocsátók működő adóalanyi státusának igazolása,
illetőleg a számlakibocsátók adatainak az interneten történő közzététele

Megújuló Energiaforrás Hitel

Nincs pénze napkollektorra, hőszivattyúra? Segítünk Önnek!

A magyar piacon elsőként jelent meg az Inter-Európa Bank olyan hitellel, melyet a lakossági ügyfelek vehetnek igénybe, ha otthonukban környezetbarát és energiatakarékos megoldásokat szeretnének megvalósítani. A Megújuló Energiaforrás Hitel kedvező, lakáshitelekhez hasonló kamatozású jelzálog-alapú hitelkonstrukció, igénybe vehető minden olyan háztartási hőenergia- vagy villamosenergia-termelő rendszer kiépítésére, amely megújuló energiaforrások felhasználásával működik (napenergia, geotermikus energia, biomassza, biogáz, stb.).