You are here

Fészekrakó hitel

Archív cikk 2009-től nem igényelhető a fészekrakó hitelkonstrukció.

Figyelem! Megváltoztak az állami támogatások szabályai! Olvassa el a következő cikket az állami támogatások változásáról:

Cikk a Szocpol 2012. évi feltételeiről, a jogszabályi változásokról>>

A fészekrakó hitel a fiatalok lakáshoz jutását könnyítendő, egy "fészekrakó program", amely állami kezességvállalással teszi elérhetővé az első lakás megszerzését. Olyan 35 éven aluli házaspárok és élettársak, valamint gyermeküket egyedül nevelő szülők élhetnek ezzel a lehetőséggel, akiknek lakásuk és elegendő megtakarításuk még nincs, viszont van annyi jövedelmük, hogy a felvett hitelt törleszteni tudják.


A kezesség fejében garanciadíjat kell fizetni a hitelfelvételkor, ami a hitelösszeg 2%-a. A kölcsön új, illetve használt lakás vásárlásához egyaránt igényelhető lesz. A garancia lehetővé teszi, hogy a lakás árának vagy az építési költségnek akár a 80-90 százalékára vegyenek fel hitelt a fiatalok. A fővárosi és a megyei jogú városokban megszerzendő ingatlan ára használt lakás esetén maximum 12, új lakásnál 15 millió forint lehet, más településeken pedig 8, illetve 12 millió forint. Forint és deviza alapon is igényelhető. A törvény előírja, hogy a fészekrakó hitelek Teljes Hiteldíj Mutatójának alacsonyabbnak kell lenni, mint az adott bank többi lakáscélú hitele esetén. Lakáshitel igénylés Ismerje meg szolgáltatásunkat: 10 előny az Ön számára
Állami támogatások: