You are here

Indok nélkül drágulnak a banki szolgáltatások

A hónap utolsó napján több hitelintézetnél is emelkednek a lakossági folyószámlák díjai a kereskedelmi bankok honlapján lévő kondíciós listák tanúsága szerint – hívta fel a figyelmet a Világgazdaság. Néhányan csak egy-egy tétel tarifáját módosítják, de vannak olyan bankok, amelyek alaposan átdolgozták a korábbi hirdetményüket.

Július 31. az utolsó olyan nap, amikor a bankok indoklás nélkül módosíthatják az ügyfelek számára kedvezőtlenül a kondícióikat, augusztus 1-jétől a drágítást részletesen meg kell indokolniuk. Változatos módon emelik a bankok a költségeket: a számlavezetési díj emelése, átutalási díjak maximális díjának megszüntetése, eddig ingyenes szoltáltatásokat tesznek díjkötelesség, a számlakivonatok díjának növelése.

Barát Mihály a lap hasábjain arra hívja fel a figyelmet, hogy a bankok biztosra mennek a mostani áremeléssel, s azért nyúlhattak ehhez az eszközhöz, mivel a folyószámlaköltségek módosításának nincs túl nagy kockázata. Havi néhány száz forintos többletköltség miatt várhatóan kevés ügyfél mondja fel a szerződését vagy rendez jelenetet a fiókban. S egyébként is, a számlát vezetni kell valahol - tette hozzá a szakember.

Hírek: