You are here

Hitelkiváltás

Az alapkamat folyamatos esése következtében a korábban felvett hitelek kamatai nagyon magasak a most elérhető hitelkamatokhoz képest. Különösen igaz ez a 2011-ben hitelből végtörlesztett devizahitelek esetében. Erre a helyzetre egy különösen kedvező megoldást dolgozott ki az Unicredit Bank. Új termékük, amivel kiválthatóak a régi és drága hitelek a refinanszirozási hiteltermék.
Ennél a terméknél 5 kategóriában állapítják meg a kamatokat, attól függően hogy az ügyfél milyen típusú és darabszámú hitelt szeretne kiváltani.

A kamatok a mai piaci környezetben kiemelkedően alacsonyak, referencia kamathoz kötöttek. Lehetőség van 1,3,5 és 10 éves kamatperiódus választására, amely teljesen kiszámíthatóvá teszi az adott időszakra a törlesztő részlet összegét.

A legkedvezőbb kamatozás a lakáshitel és egyéb hitelek kiváltására vonatkozik ez jelenleg 5-6% között van. A következő konstrukció a lakáshitel kiváltása, majd a szabad felhasználású hitel. Lehetőség van nyílt végű, azaz rulírozó hitelek kiváltására is ebben a konstrukcióban (pl. hitelkártya, folyószámla hitel).
A hitelnek nincsenek kezdeti költségei, ettől a bank akciós jelleggel eltekint, valamint kétszeri díjmentes előtörlesztést is biztosít.

Az akció keretében van lehetőség arra, hogy mobilbankár segítségét is igénybe vegyük, ezáltal egy ingyenes segítséget kapunk az ügyintézésben. A szolgáltatás előnye, hogy az ügyfélnek elég egyetlen egyszer, azaz csak a szerződéskötés alkalmával befáradnia a bankfiókba az előre egyeztetett időpontban.
A jelenlegi kamatok mellett minden devizahitellel rendelkező ügyfél számára érdemes megfontolni, hogy meglévő hitelét kiváltsa egy kedvezőbb kamatozású forint hitelre. Kétségtelen, hogy ebben az esetben azonnal realizálja az időközben bekövetkezett árfolyam veszteségét, de sem rövid, sem hosszútávon nincs esély a korábbi árfolyam visszatérésére.
Különösen igaz ez olyan bankokra, amelyek CHF kamata és kezelési költsége már jelentősen meghaladja a forint kamat szintet.

Váltsa ki hitelét kedvezőbbre, és spóroljon akár havi szinten több tízezer Ft-ot!

Reprezentatív példa 5 millió Ft hitel és 240 hónap futamidőre kiszámolva "Aktív-kedvezmény"-nyel:*

Törlesztő Ft/hó
Teljes futamidő alatt visszafizetendő Ft
THM %
Kezdeti kamat %
Későbbi kamat %
Kezdeti költségek Ft
példa törlesztőrészletre
31 488
7 557 120

7,52

6,67

6,67

12 600

*
A bank előírhatja lakásbiztosítás megkötését.
A fenti hiteleket csak negatív KHR listán nem szereplők, és megfelelő jövedelemmel (és adott esetben fedezettel) rendelkezők kaphatják meg az adott bank döntésétől függően.
A bank által adott ajánlat eltérhet az általunk megadott adatoktól, amelyekért felelősséget nem áll módunkban vállalni.
Az itt közzétett THM 5.000.000 forintra és 240 hónapos futamidőre vonatkozik, meghatározása az aktuális - nem akciós - feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. Az egyedi THM mértéke az Ön jóváhagyott hitelének futamidejétől és a konstrukció díjaitól függ. Az aktuális kondícióit a bankok mindenkor hatályos hitelre vonatkozó hirdetménye(i) tartalmazza(k). Ez a hirdetés nem minősül a Ptk. 211.§-a szerinti ajánlattételnek. A bank a kölcsönt a mindenkori hitelbírálat feltételei alapján nyújtja. A City Hitelbróker Kft betartja a lakossági hitelfelvevőkkel szembeni tisztességes magatartásáról szóló Magatartási Kódex rendelkezéseit, melyek megtekinthetők honlapunkon.
Időszakosan az adatokban és azok sorrendjében változás következhet be, az esetleges későbbi adatváltozásból eredő eltérésért nem tudunk felelősséget vállalni.