You are here

Áthidaló hitel

Az áthidaló hitel a legegyszerűbb hitelkonstrukció, mely gyorsan forráshoz juttatja Önt. A terheivel nem kell rövid távon számolnia, mert 2 évre biztosítja Önnek az áthidaló finanszírozást, hogy más konstrukciókkal szemben nem kell egyidejűleg ingatlanvásárlási hitelt is igénybe vennie. Ez alatt a 2 év alatt törlesztenie sem kell. 2 év múlva az addig befolyó jövedelméből egy összegben fizetheti vissza a kölcsönt és kamatait. Továbbá ideális választás lehet az áthidaló hitel, ha 2 éven belül ingatlaneladást tervez, vagy más nagyobb bevételt vár a közeljövőben.

Az ilyen hitelek azoknak is ideálisak, akik régebbi lakásukat újra cserélnék, és az új árát nem jövőbeli jövedelmükből, hanem a régi ingatlanuk árából akarják kifizetni. Olcsóbb a hitelt felvevőknek, mert rövidebb ideig kell utána kamatot fizetni.
A saját tulajdonában lévő ingatlan értékesítéséig a bank megelőlegezi Önnek a tervezett eladásból származó bevételt – így várakozás nélkül, azonnal belekezdhet az újonan megvásárolandó ingatlan építkezés finanszírozásába!

Az áthidaló hitel Adósa az a személy lehet, aki az értékesítésre szánt ingatlanban tulajdonjoggal bírt, és a célingatlanban is tulajdont szerez.

Az áthidaló hitel összege 500 ezer forinttól, a bevonni szándékozott (eladásra kerülő) ingatlan forgalmi értékének 60 százalékáig terjedhet és legfeljebb a megvásárolni kívánt lakás értékének 100 százaléka lehet.

A hitel-folyósításhoz a hitelkérelemhez csatolni szükséges a vásárolni tervezett ingatlan adás-vételi (elő)szerződését, vagy építés esetén, a jogerős építési engedély és dokumentáció másolatát. A hitelt legalább minimálbért kereső és azt igazolni tudó magánszemélyek vehetik fel, de van lehetőség jövedelemigazolás nélküli konstrukcióra is.

Áthidaló hitel igénylés