You are here

Új hitelek a piacon - piacra lépett az AEGON

Új szereplő lépett a hitelek piacára. November 2-tól 110 értékesítési helyen kezdi meg hiteleinek kínálását az Aegon Magyarország Hitel Zrt.

Harnos András vezérigazgató elmondta, hogy induláskor három konstrukció (ingatlanvásárlási, szabad felhasználású és hitelkiváltó jelzáloghitel) két változatát (annuitásos és életbiztosítással kombinált hitel), tehát összesen hat terméket kínálnak majd 3,3-4,5 százalékos kamatozás mellett svájci frank alapon. A lakáscélú hiteleknél a teljes hiteldíjmutató (thm) 6 százalék alatt marad majd

A társaság refinanszírozását a holland anyavállalat központi treasury-je végzi majd, így a piacinál gyorsabb és rugalmasabb lesz a szolgáltatás.

Az ügyfeleknek egyszeri költségként, a közjegyzői díj mellett, felmerül a folyósítás díja, mely a hitelösszeg másfél százaléka és az értékbecslési díj, mely 25 ezer forint. Azonban, azoknak az ügyfeleknek, akik on-line kötik a terméket, csak a hitelösszeg fél százalékát fizetik meg a folyósításkor jutalékként.

A hitelek a futamidő alatt bármikor előtörleszthetők, illetve visszafizethetők, ezek díja a tranzakció napján fennálló tőketartozás 1 százaléka.

A konstrukciók esetében a hitel minimális összege 1 millió forint, 30 millió forint felett pedig egyedi elbírálás alapján döntenek a folyósításról. A hiteleket jövedelemvizsgálattal, vagy anélkül, tisztán ingatlanfedezet alapján is folyósítja majd a cég. Maximum a hitelbírálati érték 80 százalékáig.

Hírek: